„Speranta uneste” – Conferinta anuala a adventistilor din Elvetia

În 4 mai, David Jennah, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Elveția și Günther Maurer, Președintele adventiștilor germani din Elveția au deschis conferința anuală cu motto-ul „Speranța unește”. La evenimentul ce a avut loc pe Ice-Stadium din Biel au participat 1.200 de persoane. Deoarece luna aceasta se sărbătorește aniversarea a 150 de ani de existență a Bisericii, la începutul conferinței a avut loc o prezentare din perspectivă istorică a dezvoltării sale, începând cu cei 3.500 de membri în 1863. Astăzi, Biserica Adventistă este prezentă în 208 țări, având 17,6 milioane de membri. „Speranța revenirii lui Hristos a fost forța motrice din spatele misiunii și creșterii Bisericii Adventiste”, a spus pastorul Christian Ströck.
Pastorul Ted Wilson, Președintele Bisericii Adventiste mondiale, nu s-a adresat participanților în engleză, așa cum se așteptau mulți dintre cei prezenți, ci a predicat în franceză. Pe muntele Carmel profetul Ilie nu a renunțat în fața împăratului regatului din Nord ci a luat poziție pentru o reformă religioasă, a spus Wilson. „Elveția a fost, din punct de vedere istoric, un centru al reformațiunii, și își va relua acest rol”, a spus Wilson audienței. „Astăzi este timpul pentru a fi credincioși lui Dumnezeu și mesajului Său. Este, din nou, timpul pentru redeșteptare și reformă. Dumnezeu va rămâne credincios promisiunilor Sale, iar Isus va reveni în curând!” 
Biserica Adventistă din Elveția a selectat două întrebări pentru a liderul Bisericii mondiale: cum să facem față secularizării adventismului și cum să ne raportăm la problema hirotonirii femeilor într-o biserică globală. Potrivit lui Wilson, trebuie să abordăm secularizarea Bisericii întorcându-ne la Cuvântul lui Dumnezeu. În ceea ce privește hirotonirea femeilor, acesta nu a intrat în detalii de ordin teologic, ci a vorbit despre comisia ce studiază tema aceasta și care îi va înainta Bisericii mondiale rezultatele în toamna lui 2014.
Cu privire la sarcina specială ce le-a fost încredințată adventiștilor în cadrul Biericilor Creștine Reformate Wilson a spus că aceasta nu ar trebui privită ca fiind aroganță. Este o problemă de devotament pentru îndeplinirea acestei sarcini și trebuie să rămânem umili. „Adventiștii ar trebui să fie cei mai buni prieteni ai tuturor oamenilor”, a spus Wilson, „dar nu ar trebui să se implice în mișcările ecumenice care i-ar putea împiedica să își îndeplinească misiunea.”
După ce a indicat creșterea rapidă a Bisericii Adventiste în țările Sudice și Estice, pastorul Wilson a fost întrebat dacă există riscul ca bisericile naționale să devină independente de Biserica mondială. Wilson a spus că biserica crește rapid în țări precum China și India, dar nu va exista niciodată o Biserică Adventistă Națională Indiană sau o Biserica Adventistă Națională Chineză.
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a fost reprezentată în Elveția timp de 146 de ani. Prima biserică a fost înființată în 1867 în Tramelan. În 1901, Biserica elvețiană a fost organizată în funcție de limbă în: „Swiss German Conference” (Conferința Elvețiană a vorbitorilor de limba germană) cu sediul în Zurich și „Fédération de la Suisse Romande et du Tessin” (Conferința Elvețiană Romanda și Ticino) cu sediul în Renens, VD.  Ambele regiuni administrative formează „Uniunea Elvețiană”. La sfârșitul anului 2012, în Biserica Adventistă din Elveția erau 4.394 de credincioși botezați. Credincioșii adventiști din Elveția se închină în Sabat în 49 de biserici și opt grupe.
Biserica Adventistă din Elveția administrează „Școala particulară de la A la Z” din Zürich, două centre de tineret în St. Stephen, BE, și în Les Diablerets, VD, două case de sănătate în Krattingen, BE, și Epalinges, în apropiere de Lausanne, și editura din Krattingen. În plus, aceasta administrează International Bible Study Institute (IBSI, Institutul Internațional pentru Studiul Bibliei), Religious Education Institute (RPI, Institutul pentru Educație Religioasă) din Zurich și Institut d’Etude de La Bible par Correspondance (IEBC, Institutul pentru Studierea Bibliei prin Corespondență) din Renens. În Gland, VD, Biserica administrează spitalul La Lignière, specializat în reabilitarea în urma bolilor cardiovasculare.
Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor, ADRA Elveția are sediul în Zurich. Adventist Press, APD Elveția, cu sediul în Basel, oferă servicii atât mediei seculare cât și Bisericii. Asociația Viață și Sănătate, cu sediul în Zürich, oferă seminare în 40 de grupuri locare, promovând un stil de viață holist.
CD-EUDNews
 

Source: InfoAdventist

Leave a Reply