Se cauta voluntari pentru a trata 5.000 de pacienti in San Antonio

By anamaier@adventist.ro (Anamaria Maier) Dacă sunteți medic stomatolog sau optician, Lela Lewis vrea să vă întâlnească.
Lewis, care este medic și are un master în sănătate publică, este co-organizator al unui eveniment care se așteaptă să facă valuri anul viitor în San Antonio, Texas: o oportunitate pentru ca mii de rezidenți să primească îngrijire medicală gratuită.
Sute de voluntari, în mod deosebit dentiști și opticieni, sunt necesari pentru a acorda asistență medicală celor între 5.000 și 6.000 de persoane care se așteaptă să vină pe stadionul AlamoDome într-un interval de trei zile.
„Vom avea, de asemenea, nevoie de medici specialiști și diferiți profesioniști din domeniul medical, ca și de numeroși voluntari care nu sunt cadre medicale”, a spus Lewis.
„În total, mi-ar plăcea să avem între 1.200 și 1.500 voluntari”, ne-a scris ea în e-mail.
Lewis, Președinte al Pathway to Health, cum se numește proiectul, are motive pentru a fi preocupată cu privire la evenimentul ce va avea loc cu câteva săptămâni înaintea Sesiunii Conferinței Generale a Bisericii Adventiste ce va avea loc pe același stadion, în iulie 2015.
Atât de mulți oameni au venit la un proiect similar organizat de ea pe coasta Golfului Californiei în aprilie 2014, a fost nevoie ca voluntarii să refuse o parte dintre ei. Evenimentul, Bridges to Health (Poduri spre sănătate), a atras atenția postului național de televiziune și a fost chiar menționat în The Wall Street Journal. În final, aproape 3.000 de oameni au primit tratament gratuit în valoare de 5,2 milioane de dolari în timpul evenimentului de trei zile desfășurat în Oakland și San Francisco.
Evenimentele din California și Texas fac parte din proiectul „Misiune în marile orașe”, inițiat de președintele Bisericii mondiale Ted N. C. Wilson, în cadrul căruia adventiștii Îl împărtășesc pe Isus în marile orașe din programe ce împlinesc nevoile fizice și spirituale ale locuitorilor.
Wilson a menționat ambele evenimente în cadrul predicii care a încheiat o importantă conferință de sănătate ce a avut loc în Geneva, Elveția, în 12 iulie 2014. El a arătat un material video de 5 minute de la evenimentul din California și a spus că un material similar l-a determinat pe primarul orașului San Antonio să acopere costul pentru folosirea stadionului orașului pentru evenimentul din 2015.
„Acest proiect se poate derula oriunde în lume”, a spus Wilson.
În plus, proprietar adventist al unui ziar, Paul Cobb din Oakland, și primarul din Oakland, l-au contactat pe primarul din San Antonio pentru a susține proiectul, iar influența lor a fost deosebit de importantă în obținerea susținerii primarului, a spus Lewis.
Municipalitatea a cerut ca serviciile medicale să fie oferite unui număr între 5.000 și 6.000 de persoane, în schimbul folosirii stadionului, a spus Lewis.
„Acest lucru va înseamna că vom avea nevoie de două până la trei ori mai mulți voluntari decât am avut în California”, a spus ea.
Lewis a spus că voluntarii se pot înscrie pe site-ul proiectului, http://www.bigcitybenevolence.org/.
Lewis este entuziasmată să vadă cum se va desfășura evenimentul. „În timp ce noi, ca popor al lui Dumnezeu, încercăm să facem fapte de „bunătate dezinteresată”, cred că vom vedea din abundență miracolele lui Dumnezeu”, a spus ea.
Andrew McChesney/ Adventist Review

Source: InfoAdventist

Leave a Reply