Sabat de Tineret la Sultanu, Dambovita

By anamaier@adventist.ro (Anamaria Maier) Sabatul din 26 iulie 2014, a fost un sabat special pentru credinciosii adventisti din loc Sultanu (com Visinesti, judetul DB), care au lansat invitatia pentru un sabat de tineret in natura, incepand de vineri seara si pana sambata seara. Evenimentul este unul de traditie, anul acesta ajungandu-se la editia cu nr 21. An de an, in ultima sambata din iulie, tinerii din judet si nu numai, sunt invitati la un sabat de tineret, excusiv in natura.
Anul acesta, sabatul din 26 iulie a fost amenintat toata saptamana de ploile din tara. Cu curaj si credinta, 25 persoane au deschis sabatul de tineret la apusul soarelui, in padurea din Sultanu, lasand programul sabatului in mana lui Dumenzeu. Dimineata de sabat a venit cu o vreme exceptionala, ce a durat toată ziua. După un studiu biblic pe grupe de vârsta, adunarea celor aprox 250 de adventiști prezenti si-au deschis sufletul pentru a-l umple cu Cuvantul lui Dumenzeu, prezentat prin Nica Tiberiu, pastor si director al Centrului Media Adventist.
Intalnirea a fost incurajata si de vizita domnului primar al localitatii Visinesti, dl Stoica Nicolae. Acesta a fost impresionat pozitiv de partasia frateasca a adventistilor: “M-am bucurat sa fiu prezent in mijlocul dumneavoastra … la o adunare in aer liber, cu un peisaj de poveste. A intrat deja in ‘programul’ meu acest eveniment si il respect. Inca o data, gand bun tuturor celor prezenti la acest eveniment si anul care vine cat mai multi. Apreciez initiativa si implicarea in acest proiect.”
Dupa amiaza de sabat a adus un program muzical de tineret, presărat cu interventii, experiențe și interviuri speciale cu Ciprian Pana (vice-campion national la Motocros), cu Evelin Petre (lucrator biblic la postul Alfa TV Spania), Glodeanu Daniel (pastor misionar in Constanta) și Nica Tiberiu (director Centrul Media Adventist). Dupa o pauza meritata, seara a continuat la ora 20 (pana la 23) cu un program de inchidere de sabat, discutii de interes pentru tineret și socializare in jurul focului de tabara.
Astfel ca la sfarsitul zilei, toti cei prezenti au fost plini de recunostinta la adresa lui Dumnezeu pentru oaza de vreme buna ce am avut-o de vineri pana sambata seara. Daca voia lui Dumenzeu va fi asta, in ultimul sabat din iulie 2015, ne reintalnim la SUltanu.

pastor Laurentiu Matei / Sultanu, com. Vișinești / Dâmbovița

Source: InfoAdventist

Leave a Reply