Primul simpozion de libertate religioasa din Guadalupe incurajeaza angajamentul civic

Liderii adventiști de ziua a șaptea din domeniul relațiilor oficiale au anunțat că primul simpozion de libertate religioasă din Guadalupe a fost un model de implicare civică pentru organizațiile Bisericii din lume.
La începutul acestei luni aproximativ 800 de persoane au participat la un simpozion de trei zile ce a avut loc pe această insulă din Caraibe, liderii adventiști îndemnându-i pe pastorii și administratorii locali să dialogheze în mod intenționat cu oficialii guvernamentali și cu alte grupuri religioase.
La simpozion au participat pastori, oficiali ai Bisericii locale, lideri guvernamentali și chiar și Președintele Consiliului Regional al Guadalupe Victorin Lurel. Guadalupe este unul dintre districtele Franței.
„Credem că un astfel de simpozion constituie un model pentru alte conferințe și uniuni ale Bisericii Adventiste cu privire la ceea ce se poate organiza”, a spus Ganoune Diop, Director Asociat al Departamentului Relații Oficiale și Libertate Religioasă de la sediul Bisericii Adventiste mondiale.
„Vrem ca oamenii să știe mai bine cine sunt adventiștii de ziua a șaptea și să fie conștienți de contribuția acestora în comunitate”, a spus Diop, care este li reprezentantul Bisericii la Națiunile Unite.
Roberto Herrera, Directorul Departamentului Relații Oficiale și Libertate Religioasă din cadrul Diviziunii Inter-America, a spus că speră ca evenimentul să ducă la o mai mare implicare a bisericilor locale în înțelegerea importanței promovării libertății religioase. Este, de asemenea, o oportunitate de  a promova angajamentul Bisericii față de sănătate, educație și asistență umanitară, ca și față de sprijinirea dezvoltării personale a femeilor și copiilor.
Guadalupe se bucură de mult timp de o puternică libertate religioasă, a spus Max Laurent, Președintele Uniunii Antilele Franceze-Guiana a Bisericii Adventiste, pe a cărei teritoriu se află și Guadalupe. Dar o mare provocare rămân cursurile și examenele programate sâmbâta pentru elevii adventiști din clasele superioare.
Laurent a spus că liderii Bisericii din Guadalupe vor continua dialogul cu liderii guvernamentali și din cadrul Ministerului Eduației în numele studenților lor.
Tot în acest an, Biserica Adventistă din insula Martinica va desfășura un eveniment similar.
ANN
 
Source: InfoAdventist