Copii

(Pro 22:6) Învaţă pe copil calea pe care trebuie s’o urmeze, şi cînd va îmbătrîni, nu se va abate dela ea.

Misiunea Departamentului Copii este de a cultiva relația iubirii si slujirii între copii si Isus. Copii sunt învățați diverse lecții educaționale și li se transmit valorile credinței si formarea unei conduite exemplare.

(Mat 19:14) Şi Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine, şi nu-i opriţi, căci Împărăţia cerurilor este a celor ca ei.” In biserica noastră, copii au un rol important deoarece ei reprezinta viitorul de mâine. Aici incepe formarea caracterului copilului, iar insturctoarele se ocupă de formarea acestor mici suflete cu o grijă deosebită. Ținta noastra este ca fiecare copil să se simtă bine in cadrul grupei, să simtă că este iubit si acceptat, iar interesul pe care-l avem pentru ei este extrem de mare.

(Psa 119:11) Strîng Cuvîntul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Lecțiile învățate in cadrul Școlii de Sabat și povestirile biblice îi ajută pe cei mici să guste dulceața Cuvăntului lui Dumnezeu și să dorească să îl adune ca pe o comoară prețioasă în inimile lor. Cuvintele adevărului vor crește în importanță și vor căpăta o lărgime si adâncime ale înțelesului pe care niciodată nu l-au visat. Frumusețea si valoarea Cuvântului lui Dumnezeu au o influență transformatoare asupra minții și caracterului. Scănteile iubirii cerului vor cădea în inima copiilor ca și o inspirație. Educația religioasă se realizează in familie, iar în biserică de către părinți, Pastorul bisericii și instructoare.

Există o strănsă legătură între familie și biserică. Așa cum în familie acești micuți sunt persoanele cele mai valoroase pentru părinții lor, tot asa este și in biserica noastră, ei sunt cei mai importanți si valoroși. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste mici comori pe care ni le-a sădit cu gingășie in suflet. Departamentul copii este format din 3 grupe. La aceste trei grupe avem 8 instructoare care se dedică cu toată ființa lor pentru pregătirea celor mici in cadrul Școlii de Sabat. Aceasta incepe cu un Cuvănt de Bun Venit, după care copii se roagă, iar mai apoi înveselesc atmosfera cu căntecele si răsetele lor de copii.

Copii pot să înteleagă mai bine istorioarele biblice prin folosirea fanelografului care îi ajută sa vizualizeze informațiile primite. Dupa terminarea lecției, copii au activități practice, confecționănd tot felul de lucruri prin care pot să își arate dragostea pentru Dumnezeu. În același timp ei sunt foarte încântați să arate părinților rodul muncii mâinilor lor. Ei își arată dragostea lor pentru Dumnezeu și prin jocurile legate de subiectele lecției învățate, iar mai târziu ei vor putea folosi toate aceste invățături în viața lor de zi cu zi. Școala de Sabat se încheie cu rugăciunile lor sincere și pline de adevăr.

Deasemenea, copii bisericii noastre ne încânta și cu programe de neuitat. Cu vocile lor gingașe ne spun poezii și ne cântă cântecele care ne transporta pe noi adulții într-o lume perfectă plină de iubire si dragoste. Toate aceste programe sunt o bucurie pentru biserica noastră, iar acești copii este darul cel mai frumos pe care îl poate avea o biserică. Pentru că cei mici sunt importanți, nu se poate să treacă un Sabat fără Povestirea Copiilor înaintea începerii programului pentru adulți. La auzul cântecelului lor preferat, toți copii vin în fata amvonului ca să asculte povestea dedicată lor, o poveste plină de învățături. Prioritatea bisericii si a instructoarelor sunt copii, iar rolul nostru este de a le arăta copiilor cât de mult ne iubește Dumnezeu, încât a trimis pe Fiul Său sa moară pentru păcatele noastre.

(Ioan 3:16) Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică. Copii pot să învețe despre Isus si viața Lui aici pe pământ in cadrul Școlii Biblice de Vacanță unde au ocazia să asculte povestiri biblice, să cânte, să se joace jocuri, să participe în diferite ateliere unde prin toate acestea se transmite mesajul lui Dumenzeu.

Chiar dacă ei sunt mici, pot să facă o lucrare mare și să fie un exemplu pentru mulți dintre noi. Copii bisericii noaste împreună cu alți copii care s-au alăturat grupului nostru au participat la o lucrare misionară pe care nu o vor uita multă vreme. Pentru că ei învață că cel mai frumos lucru este să dăruiesti și să simți cu cei în necaz, au avut ocazia să ducă cadouri la Spitalul de copii bolnavi de cancer, unde au văzut locul unde se fac tratamentele. Prin cadourile lor au adus o mare bucurie in sufletul acelor micuți bolnavi. Cea mai mare răsplată pe care o avem ca și biserică, instructoare sau părinți, este aceea de a vedea rezultatele seminței semănate în inimile inocente ale copiilor nostri. Domnul să fie lăudat pentru toată această lucrare!

Copii bisericii noastre împreună cu coordonatoarele grupelor de copii, au organizat in vara anului 2012 o vizită la spitalul oncologic Randall din Portland. Ei au dorit ca la finalul Școlii Biblice de Vacanță sa strângă cât mai mulți bani cu care să cumpere jucării pentru copii mai puțin favorizați. Ei au reușit acest lucru, iar in luna Iulie au concretizat această acțiune. Iata aici câteva din pozele pe care le-au facut cu această ocazie.

Randall Children Hospital, Portland, 2012

In vara anului 2012, biserica noastra a organizat Scoala Biblica de Vacanta. Acest program a avut o excelenta audienta si participare. Va prezentam mai jos imagini de la aceste activitati:

Inainte de inceput…

Deschidere si Inchidere…

Ateliere…

Brutaria si nu numai…

Sinagoga

Casa Mariei

Participanti si Musafiri

Regizori si Actori

Amintiri