La Bacau, "Scoala altfel" aduce bucurie copiilor inclusi in proiectul "Vreau la Scoala" al ADRA Romania

În orice colț al țării s-ar găsi, școlarii așteaptă cu nerăbdare sosirea săptămânii în care au parte de altfel de activități decat cele cu care sunt obișnuiți.
Așa s-a întâmplat și în cazul eleviilor din clasa a II – a de la Școala Gimnazială “Nicu Enea” din Bacău, care au dorit ca, în timpul săptămânii din cadrul programului “Școala altfel”, să cunoască oameni și locuri noi. Pentru că doamna învățătoare Simona Berilă cunoștea activitatea pe care ADRA România o desfășoară în acea regiune, a propus elevilor ca, în data de 3 aprilie 2013, să viziteze copilașii săraci, beneficiari ai proiectului “Vreau la Școală” Nu au stat mult pe gânduri și, împreună cu părinții lor cei mici au pregatit cu multă grijă pachețele și au strâns bani pentru a oferi acestor copii săraci câte un cadou (fructe, rechizite, hâinuțe, jucării, etc).
“Am mers, indrumați de asistenta socială a ADRA România, doamnaa Istrate Gabriela, pe drumuri de țarâ, înnoroite, unde mulți dintre noi poate că n-ar fi intrat niciodată: Sarata și Pădureni. Bucuria, dar și mirarea de pe chipurile copiilor, îmi este greu să le pot surprinde în cuvinte. Bucurie, satisfacție, împlinire, liniște sunt sentimentele care ne-au cuprins tuturor sufletele. Mulțumim ADRA pentru această ocazie oferită elevilor noștri!” au fost cuvintele venite din partea doamnei învățătoare Simona Berilă la finalul acestei acțiuni.
“A fost un lucru extraordinar să vezi copii, care la sfârșitul acestei călătorii, spuneau: ‘Cand venim data viitoare? Abia asteptăm să ne întoarcem…’ Bucuria a fost dublă, pe de o parte a celor care au primit darurile, iar pe de altă parte, a copiilor și părinților care au oferit darurile. Mai mult decat atât, m-am bucurat enorm când doamna învățătoare, mi-a declarat: ‘Am dori să adoptăm noi, aceste familii și să avem grijă de ele… ce ziceti, ar fi posibil?’ – Istrate Gabriela, asistent social ADRA România.
“E minunat să ajutam copiii săraci!” a exclamat un glas sincer care tocmai dăruise din inimă.
În cadrul programului “Școala altfel”, acești copii au dovedit într-adevar că se merită să fii mai bun, și că motto-ul ADRA România este posibil: “Schimbă o viață și vei schimba lumea!”
 
Sorin Goleanu / Director Executiv / ADRA România

Source: InfoAdventist

Leave a Reply