Cadou pentru "Zilele localitatii Bezdead": 33 de voluntari TinServ au muncit 10 zile gratuit pentru oamenii din localitate

În cadrul unui proiect special de voluntariat, 33 de tineri din Târgoviște, Vulcana și Bezdead sprijiniți de Primăria localității au ales să petreacă o parte a vacanței ajutându-i pe oamenii din Bezdead.
Astfel, in perioada 14-21 iulie, tinerii s-au pus la dispozitia oamenilor cu probleme sociale din localitate pentru a-i ajuta în tot ceea ce au de făcut dar nu pot reuși singuri, fie din cauza bătrâneții fie din cauza dificultăților fizice. Aceste persoane au fost selectate la recomandarea Primăriei Bezdead.
“Deoarece in aceasta perioada se desfasurau “Zilele localitatii Bezdead” ne-am hotărât să oferim un cadou bezdedenilor. Cred că obiectivul fiecărei sărbători este să creeze bucurie și sperăm să aducem din plin! Pe de altă parte sperăm că exemplul tinerilor va oferi și altora idei de implicare socială personală” a declarat Andi Stancu, coordonatorul acestui TinServ.
De asemenea, in fiecare după-amiază, la caminul cultural din localitate, 80 de copii din Bezdead au fost invitați de voluntarii TinServ să participe la jocuri,concursuri si  ocazii de educare  in domeniul relatiilor cu parintii sau cu scoala,de promovare a unui comportament moral si social de calitate. Activitatile practice, precum pictura pe sticla, pictura pe forme in ipsos, pictura pe panza au fost un punct atractiv pentru copii, la fel si jocurile si teatrul de papusi.
“Credem că prezența noastră a reprezentat o binecuvantare pentru cetateni, pentru autoritatile locale si pentru intreaga Biserica Adventista de Ziua a Șaptea din comuna Bezdead! Un grup de 33 de tineri au dorit ca timp de o saptamana sa se lase in mana lui Dumnezeu si sa “dea cu sapa si la propriu si la figurat ” pentru cei din jurul lor. Activitatile din cadrul TinSerV-ului, au fost diversificate ( cosit, sapat, adunarea gunoaielor din intreaga comuna, spartul lemnelor, vopsirea stalpilor, curatenie in monumentul istoric si in parcurile de joaca pentru copii) dar si activitati educative pentru copii” a precizat Andi Stancu.
De asemenea, a precizat Stancu, “autoritatile locale au fost un sprijin pentru noi, oferindu-ne un spatiu pentru intalnirea cu copii, pentru jocuri, a fost cu noi in tot timpul programului nostru de lucru pe teren, si ne-au ajutat atunci cand au intervenit probleme. În final am primit din partea lor și o diplomă de apreciere însă dincolo de toate am trait experiente minunate alaturi de intreaga comunitate.
 
Pentru cei interesați de acest tip de proiecte, va rugam sa trimiti datele tale de contact la adresa: inscrieri.tinserv@gmail.com sau la numerele de telefon: 0728711592 / 0768532110 !  Persoana de contact, Andi Stancu.   

Source: InfoAdventist

Leave a Reply