Arad: Cluburi de sanatate – etapa a II-a

Începând cu 26 ianuarie 2013, Asociația Youth and Family în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea “Renton” din Statele Unite și Conferința Banat desfășoară în municipiul Arad proiectul „Cluburi de Sănătate”, etapa a II-a.
La solicitarea multora dintre participanții etapei întâi, proiectul a intrat în faza a doua, continuând promovarea unui stil de viață sănătos și a profilaxiei în domenii precum controlul greutății, bolile endocrine, fitoterapie și bucătărie vegetariană. Peste 80 de persoane sunt înscrise la aceste cluburi, dintre care, peste 60 de persoane participă la toate cele patru module. Întâlnirile au loc în fiecare sâmbătă și duminică, în sala de ședințe a Consiliului Județean Arad și în clădirea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea „Salem”, timp de 6 săptămâni.
Proiectul este susținut de cadre medicale – medici, asistente, tineri din bisericile din Arad și cele din împrejurimi. Ocazia se dovedește oportună pentru a veni în întâmpinarea oamenilor cu diferite afecțiuni și pentru a valorifica darurile în domeniul sănătății a unor membrii ai bisericii. Reacțiile au fost deosebite cu ocazia oferirii diplomelor de participare la încheierea primei etape a proiectului, moment în care numeroși participanți au luat cuvântul pentru a mulțumi din inimă organizatorilor. Această sinceră recunoștință este considerată suficientă pentru a hrăni interesul în slujirea lor pe mai departe.  
“În perspectivă, este analizată pregătirea unei noi etape, conform celor opt principii New Start,  clubul „Încrederea în Dumnezeu”. Credem în necesitatea unui astfel de modul, având în vedere că participanții cunosc profilul organizatorilor, cunosc ceea ce ne propunem să realizăm și rolul important pe care spiritualitatea îl are în starea de bine a minții și a organismului” a declarat unul dintre organizatori. 
Deși aceste întruniri s-au dovedit a fi destul de solicitante pentru lectori și voluntari, ele sunt răsplătite din plin de recunoștința arădenilor și relatările despre îmbunătățirile experimentate. 
Paul Balaban / AARC
Source: InfoAdventist